Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. március 05., hétfő 12:46

Újabb vita a felsőoktatásról

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
120305_szakkoli_kerekasztalKis Norbert védi a kormány oktatáspolitikáját egyetemünkön. A Heller Farkas Szakkollégium kerekasztal-beszélgetésén vesz részt kedden, egy oktatáskutatóval és a Corvinus rektorával beszélgetnek a felsőoktatási törvényről.
Nem lehet eleget foglalkozni a közoktatási és a felsőoktatási törvények drasztikus változásaival: a szakértők támadják, a hallgatók tüntetnek ellene, Hoffmann Rózsa államtitkár pedig teljes meggyőződéssel védi az újításokat – legalábbis látszólag. A Corvinus egyetem több fórumot is tartott a témával kapcsolatosan az elmúlt hónapokban, a következő ilyen eseményt a Heller Farkas Szakkollégium szervezi.

Fordulat a felsőoktatásban – ez a címe annak a kerekasztal-beszélgetésnek, aminek keretein belül a Heller szakkollégium vendégül látja dr. Kis Norbert, felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkárt, dr. Polónyi István oktatáskutatót, és a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát, dr. Rostoványi Zsoltot.

A beszélgetés érdekesnek ígérkezik, hiszen az egyetem rektora a korábbiakban már több fórumon is kifejtette: nem ért egyet a keretszámok ilyen mértékű csökkentésével. Az egyetem hivatalos lapjának, a Közgazdásznak adott interjújában kiemelte: a közgazdász diplomák a legsikeresebbek a piacon, ezen a területen legmagasabbak a keresetek, tehát nem indokolt a drasztikus csökkentést. Rostoványi aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a törvény maga csak egy keret, a későbbiekben rendelettel szabályoznak majd részterületeket a kormány részéről.

Az egyetemünkön tiszteletét tevő helyettes államtitkárnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen maga Hoffmann Rózsa is többször ellentmondásba keveredett már az oktatási tervezetekkel kapcsolatosan – például a múlthéten nyilvánosságra került hatástanulmány esetében.

Az esemény nyitott, de a várható nagy érdeklődés miatt az előadáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: március 6. 16:30
Helyszín: E-épület, III-as előadó

 

Megjelent: 4125 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. május 02., szerda 19:01
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu