Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2014. február 25., kedd 13:31

Elindult a Startup Europe Roadshow!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

startupBudapest, 2014. február 12.– Brüsszelben Február 10-én az Európai Bizottság és az Európai Fiatal Fejlesztők Fóruma (European Young Innovators Forum, EYIF) büszkén jelentette be a Startup Europe Roadshow elindulását, ami 10 különböző nagyvárost fog érinteni a következő 8 hónapban.

A Roadshow lehetővé teszi, hogy az infokommunikációs területen feltörekvő vállalkozók kapcsolatba kerüljenek, tanuljanak és olyan "példaképek" mentorálják őket, akik maguk is sikeres fiatal IKT vállalkozók. A program azon erőfeszítések közé tartozik, amiknek célja, hogy Európa startup környezetét dinamikusabbá és kevésbé kockázatkerülővé tegye. A Roadshow 10 műhelyfoglalkozás (workshop) sorozatából áll, aminek Poznan, Párizs, Berlin, Olmütz, Athén, London, Madrid, Bukarest, Lisszabon és Budapest ad otthont, és az EYIF helyi partnerei valósítanak meg. A budapesti workshop szervezésének lehetőségét a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) nyerte el. A workshopok eredményeit a szeptemberi brüsszeli záróeseményen mutatják be. A workshopok résztvevői 16 és 30 év közötti diákok és feltörekvő vállalkozók, akiknek van saját üzleti ötletük, vagy tervezik, hogy vállalkozói karriert építenek a jövőben. A résztvevők első kézből kapnak mentorálást a példaképeikkel való eszmecsere során. Mindegyik workshop tartalmaz egy külön szekciót is, ami a fiatal digitális vállalkozók és startup cégek finanszírozási lehetőségeire összpontosít a Horizon 2020 program részeként.

A sorozatot nyitó workshop február 27-én lesz Poznanban, ahol diákok, fiatal és feltörekvő vállalkozók találkoznak, hogy megosszák elképzeléseiket a jövőről. A Roadshow összeurópai kommunikációs kampánya magában foglalja az EYIF fiatal innovátorainak közösségét, az Európai Bizottságot és másokat, hogy felkeltse a figyelmet és támogasson egy IKT által irányított szélesebb körű vállalkozói tevékenységet a workshopokon szerzett tudással. A résztvevők és előadók tapasztalatai folyamatosan frissülnek a program Facebook és Twitter oldalán (#StartUpShow). A teljes eseménynaptár fotókkal, videókkal és sikertörténetekkel online is elérhető lesz (innoyear.eu/StartUpEuropeRoadshow).

Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke és a Digitális Menetrend (Digital Agenda) felelőse szerint: "Nem a politikusok teremtenek munkahelyeket, hanem a vállalkozók. Ezt a gondolkodásmódot kívánjuk terjeszteni Európában a Horizon 2020 támogatásain keresztül. Fontos a feltörekvő vállalkozók számára, hogy lássák: a siker lehetséges! Kockázatot kell vállalniuk és belevetniük magukat a lehetőségekbe, amiket az IKT-alapú vállalkozások teremtenek. Úgy hiszem, Európa innovációs virágzás szemtanúja lesz. Ha meg akarsz változtatni valamit, élvezd, vágj bele, újíts és indítsd el a jövőd, majd tanulj a saját vállalkozói példaképeidtől és kezdj neki!"

Csatlakozz, az utazás most kezdődik!

Startup Europe

A Startup Europe a Digitális Menetrend kezdeményezése az IKT és web alapú vállalkozások támogatására Európában. A Neelie Kroes, az Európai Bizottság Digitális
Menetrendért felelős alelnöke által bemutatott Startup Manifesto széleskörű nyilvános támogatásban részesült. A Startrup Europe a vállalkozókhoz szól, hogy kezdjék el digitális vállalkozásukat Európában, és legyenek merészek a vállalkozás útjára lépni. A Startup Europe ernyőkifejezésként szolgál öt kezdeményezés számára a Bizottság Digitális Menetrendje alatt: The Accelerator Assembly, the European Crowd funding Network, The Web Investors Forum, the Leaders Club, the Startup Europe Partnership.

European Young innovators Forum (EYIF)

Az European Young Innovators Forum egy független, non-profit, összeurópai, alulról szerveződő szövetség, melynek fő célja a fiatal innováció támogatása. AZ EYIF gyorsan a fiatal innováció vezető alapítványává vált Európában, több mint 500 000 résztvevővel az EU összes tagállamában. Az EYIF hangot ad a fiatal fejlesztők és szakemberek közösségének, akik hisznek a kockázatvállalásban, a gondolkodásmód innováció irányú megváltoztatásában, valamint értékelik az ötletek megosztását és a szakmai mentorálást. Az EYIF 2014-et #InnoYear Europe-ként hirdette meg, egy olyan évként, ami a fiatalok innovációiról és vállalkozásáról szól, képes új növekedést és munkahelyeket generálni, segítve a gazdasági fellendülést. Ez a döntő cselekedetek és a jelentős új lehetőségek ideje. A fiatalságot képessé kell tenni arra, hogy innovatívabbá és vállalkozóbb  szelleművé váljanak, és elindíthassák IKT vállalkozásukat, segítve Európát egy virágzó startup kontinenssé alakulni. A Startup Europe Roadshow az #InnoYear Europe egyik kezdeményezése.

További információ elérhető a www.eyif.eu honlapon.

Megjelent: 1347 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. február 25., kedd 13:37
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu