Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2014. január 17., péntek 08:59

Megnyitotta kapuit a 14. Educatio kiállítás

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

educatio logoA 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás közel hozza egymáshoz a felvételizni vágyókat és az intézményeket anélkül, hogy több száz kilométert utaznának a diákok - mondta Fodorné Bodnár Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Kommunikációs Osztályának osztályvezető-helyettese.

 

Idén három naposra bővítették a rendezvényt azért, hogy még egy hétköznap rendelkezésükre álljon az érdeklődő diákoknak, akik január 16. és 18. között érkezhetnek a Papp László Budapest Sportarénába. Az osztályvezető-helyettes hozzátette: az elmúlt években a pénteki nap volt a legnépszerűbb az érdeklődők körében.

Az Educatio kiállításon csaknem az összes hazai felsőoktatási intézmény képviselteti magát, így az érdeklődők számos szakról és képzésről informálódhatnak. A leendő hallgatók mellett azoknak is megéri eljönni a rendezvényre, akik már beiratkoztak valamely felsőoktatási intézménybe, hiszen idén az elő napot a mesterképzéseknek szentelték a kiállítók.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) standján az Edupress kérdésére elmondták: náluk hagyomány, hogy kiállítóként a rendezvényre érkeznek, ám a gólyák által kitöltött kérdőívekből az derül ki, hogy nem elsősorban az itt szerzett információ alapján választják az egyetemet. Az ELTE munkatársai megjegyezték: idén megújult dizájnnal, teljesen új standdal várják az Educatio kiállítás iránt érdeklődőket, akiknek főként az ELTE Fesztet mutatják be. „Ez amolyan nyílt rendezvény, a Kutatók Éjszakájához hasonlatos” – tették hozzá. Különlegességgel most nem igazán készültek, de mint mondták, a többi intézmény sem, hiszen mindenkinél érezhetőek a forráskivonások.

A Szent István Egyetem (SZIE) rutinos visszatérő az Educatio kiállításon, hiszen úgy vélik, ez remek alkalom arra, hogy személyesen is találkozzanak a jelentkezőkkel. Hozzátették: az egyetem mind a hét kara kint tartózkodik az eseményen, a kör alakú standnál mindegyikük egyenlően jelenik meg. A SZIE munkatársai kiemelték, hogy egyedül az ő intézményükben folyik állatorvos-tudományi képzés, ezért érdekességeket is hoztak a kiállításra: egészen pontosan békát, fűegeret és különféle állatpreparátumokat is bemutatnak a standnál. Emellett tabletes játékok és hozzájuk kapcsolódó nyeremények is várják a látogatókat. A kiállítás eredményességét mutatja, hogy úgy tapasztalják: azok közül, akik odamennek a SZIE standjához, sokan elmennek a nyílt napjaikra is, és később nagy számban jelentkeznek az egyetemre.

Különlegesség, hogy a Campus Hungary standja az Educatio kiállítás történetében először várja az érdeklődőket – elsősorban ösztöndíj-lehetőségekkel, melyekkel rövid, illetve hosszabb külföldi tanulmányútra mehetnek. A standnál már hazatért hallgatókkal beszélgethettek a kilátogató diákok, és megtudhatták többek között, hogy milyen élményekkel gazdagodtak útjuk során. Volt például olyan ösztöndíjas hallgató, aki Dél-Indiában járt és érsekekkel étkezett, egy másik ösztöndíjas pedig Svédországban kutatta az északi országot érintő bevándorlást.

A standoknál a főiskolák és az egyetemek mellett nyelviskolák, kutatóintézetek, tankönyvkiadók és vállalatok is várják a kilátogatókat.

Forrás: eduport

Megjelent: 1369 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu