Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. szeptember 27., csütörtök 21:29

Guinness-rekord a Corvinuson!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120927 hir kaveKávéképrekordra készül a Budapesti Corvinus Egyetem 30 hallgatója: 6400 pohár kávéból tervez kirakni egy csillagot vasárnap.

A poharakban lévő italok nem egyszínűen sötétbarnák lesznek, hanem a hozzáadott tej miatt világosabb árnyalatúak is. A csillag felületét 64 négyzetméterre tervezik, ennél fogva a világ legnagyobb kávéspohár-mozaikképe lesz.

A kategória jelenleg még érvényes Guinness-rekordja 5642 pohárból állt: 4,9 méter széles és 7,6 méter magas volt, és Elvis Presleyt ábrázolta. A magyar csillag 8 méter széles és magas lesz, így méretében és pohármennyiségében is bőven felülmúlja majd a csúcstartót. 

A kirakósdival - a terv szerint - öt óra alatt készül el a csapat. A "kávézást" délelőtt 10-kor kezdi, az alkotásnak az egyetem aulája ad otthont. A kész képet bárki megtekintheti másnap, azaz hétfő 9 órától - tudatta a rekordkísérletet szervező sztarold.hu hírkereső portál.

Forrás: Eduline

Megjelent: 660 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu