Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2015. június 04., csütörtök 13:21

KKVfejlesztési eszköz pályázat

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

fejlecAz Európai Unió Horizont 2020 elnevezésű kutatási és innovációskeretprogramján belül meghirdetett pályázat a profitorientáltkis- és középvállalkozások európai szinten innovatív és piacképes fejlesztéseinek támogatását célozza.

A pályázat 3 fázisból áll.Az 1. és 2. fázis indításához a vállalkozásnak egy innovatív, műszakilag (laboratóriumi tesztek által bizonyítottan) megvalósítható, de a piaci bevezetésig a szabványoknak és jogszabályoknak, valamint a vevőkelvárásainaktörténő megfelelés (pl. méret, energiafelhasználás) érdekében még további fejlesztést igénylőtermékkel, technológiával, szolgáltatással kell rendelkeznie.

Az 1. fázis célja a termék, technológia vagy szolgáltatás továbbfejlesztésére és piaci bevezetésére vonatkozó, üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány elkészítése.
Az igényelhető támogatás 50.000 euró, melyhez (az egészség téma kivételével)30%-os saját forrást kell biztosítani. A projekt futamideje maximum 6 hónap.

Az 1. fázis kihagyásával közvetlenül is pályázható 2. fázis célja a termék, technológia vagy szolgáltatás továbbfejlesztése a piaci bevezetéshez szükséges szintre (prototípus tesztelés, továbbfejlesztés, méretnövelés, méretcsökkentés, jogszabályi előírásoknak, szabványoknak történő megfelelés). A 2. fázisra beadandó projektjavaslatnak a korábban kidolgozott üzleti terven kell alapulnia.
Az igényelhető támogatás 0,5 – 2,5 millió euró (egészség téma esetében 5 millió euró), melyhez (az egészség téma kivételével)30%-os saját forrást kell biztosítani. A projekt futamideje maximum 2 év.

A 3. fázisban nincs közvetlen támogatás, cél a 2. fázist sikeresen befejező pályázók finanszírozáshoz jutásának elősegítése, kedvezményes hitel és garanciavállalás nyújtása pénzügyi közvetítőkön keresztül.

A pályázatot a participant portalon (elektronikus pályázói felületen) található angol nyelvű adminisztratív és szakmai űrlap kitöltésével elektronikusan kell benyújtani. A projekt szakmai és üzleti bemutatását az 1. fázis esetében 10 oldalban, a 2. fázis esetében 30 oldalban kell összefoglalni.
A pályázat folyamatos beadású, évente többször hirdetnek eredményt, így sikertelen pályázat esetén lehetőség van a javított pályázat ismételt beadására. Egy KKV önállóan is pályázhat (vagy más KKV-val konzorciumban), de egyszerre csak egy pályázatot adhat be.

ParticipantPortal
A pályázati dokumentáció az alábbi lépéseken keresztül érhető el:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html
A „Fundingopportunities” fülre kattintva a megjelenő képernyő bal oldalán található „Calls”„H2020” kiválasztása után megjelennek a pályázható felhívások. Meg kell keresni a „Horizon 2020 dedicated SME InstrumentPhase 1 and 2, 2014-2015” jelűt és a ki lehet választani az 1. fázisra (H2020-SMEINST-1-2015) vagy a 2. fázisra (H2020-SMEINST-2-2015) szóló felhívást. A felhívás kiválasztása után megjelenő képernyőn ki kell választani a releváns szakterületet, melyre rákattintva a „TopicDescription” alatt leírást találunk a felhívásról, a „TopicConditions&Documents” fülön megtalálhatóak a pályázathoz kapcsolódó dokumentumok (pl. 6. pontban a pályázati űrlap pdf formátumban és az elszámolható költségeket is tartalmazó támogatási szerződés) a „Submission Service” fülre kattintva el lehet kezdeni a pályázat elkészítését.

Először külső (external) személyként regisztrálni kell a honlap jobb felső sarkában található „register” gombra kattintva. A kért adatokat kitöltve ECAS azonosítót kap, amivel bármikor beléphet az oldalra és elérheti saját személyes dokumentumait (pl. pályázatait).

Regisztrálni kell a vállalkozást is, melynek nevében a pályázatot benyújtja. A honlap felső részén található „Howtoparticipate” fülre kattintva talál egy leírást a regisztráció és a pályázat beadás folyamatáról. Ha itt a bal oldalon található „BeneficiaryRegister”-re kattint, akkor a megjelenő képernyőn a „Registerorganisation” gombra kattintva indíthatja el a cég regisztrációját. A kért adatok megadása után kapja meg a szervezet saját azonosító számát, a PIC számot, melyet az összes H2020-as pályázatban használni tud.

Ahhoz, hogy KKV-nak minősüljön a vállalkozás és indulni tudjon a KKV fejlesztési eszköz pályázaton, ki kell tölteni a KKV kérdőívet is. Ha már rendelkezik PIC számmal, akkor a személyes bejelentkezés után a honlap felső részén található „Myarea” „Myorganisation” részben a vállalkozás neve melletti MO (Modifyorganisation) gombra kattintva megjelenő „Enterprise Data” képernyő „SME” fülére kattintva éri el a „Performself-assessment” gombot, melyre kattintva elindul a KKV minősítésre szolgáló kérdőív. A kérdőíven a cég adatainak rögzítése után meg kell adni a tulajdonosokra (shareholder) és a cég által tulajdonolt szervezetekre (participation) vonatkozó mérleg és létszám adatokat is.

A „Submission Service” fülön keresztül aprojektjavaslat regisztrációja (saját azonosító, rövid leírás és a résztvevő cég(ek) megadása) után megjelenő képernyőn találja az elektronikusan online kitölthető „AdministrativeForm”-ot, a word formátumban letölthető pályázati űrlapot. Ha a pályázati űrlapot kitöltötte és átkonvertálta pdf formátumba, akkor ugyanezen a képernyőn fel tudja tölteni. Beadás előtt bármikor végre lehet hajtani módosítást. Az ECAS bejelentkezés után a honlap felső részénmegjelenő „Myarea” „Myproposal” részben éri el a megkezdett pályázatot. Beadás után már nem lehet módosítani a pályázatot, a beadott verzió értékelésre kerül.  

A pályázat elkészítése során nagy hangsúlyt kell fektetni az európai szintűinnovációismertetése mellett a versenytársak és az üzleti potenciál bemutatására is. Az értékelés során többek között vizsgálják, hogy a fejlesztés illeszkedik-e a cég tevékenységi körébe és stratégiájába, valamint rendelkezésre állnak-e a megvalósításhoz szükséges erőforrások (szakértők, infrastruktúra, finanszírozás). 

Értékelési szempontok:

    1. Excellence - kiválóság(max. 5 pont, küszöb 1. fázis: 4 pont, 2. fázis 3 pont)

Egyértelmű célok, koncepció megalapozottsága, innovációtartalma

    1. Impact – hatás(max.5 pont, küszöb: 4 pont) – 1,5-es súlyozás!

Munkaprogrammal való összhang, vállalkozás versenyképességének növelése nemzetközi piacon, hasznosíthatóság, piacképesség, környezetvédelmi és társadalmi hatások

    1. Implementation – megvalósítás(max. 5 pont, küszöb 1. fázis: 4 pont, 2. fázis 3 pont)

Feladatok és elosztásuk, résztvevők és a menedzsment (innovációmenedzsment, kockázatkezelés) bemutatása
A projektre vonatkozó küszöb 1. fázisban 13 pont, 2. fázisban 12 pont

Eredményhirdetés a cut-off dátumtól számított 2 hónap múlva történik az 1. fázis és 4 hónap múlva a 2. fázis esetében. Az eredményről szóló értesítést és az értékelési lapot az ECAS bejelentkezés után elérhető „Myarea” alatt az értesítések („Notifications”) között találja meg.

Megjelent: 1890 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu