Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2015. február 12., csütörtök 14:41

Ösztöndíjjal segíti önköltséges hallgatóit a Corvinus

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

2epulet formazottTanulmányi alapon a 2014. évben több mint 40 millió forinttal támogatta önköltséges hallgatóit a Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program. "A felsőoktatás finanszírozásának átalakulása nyomán a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) 2012-ben dolgozta ki egyedülálló önköltség-támogatási rendszerét. A Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program egyfelől szociális alapon, másfelől a tanulmányi eredmények alapján biztosít támogatást. Célunk, hogy a jövőben is segítsük kiemelkedően teljesítő diákjainkat tanulmányaikban" - írja a BCE közleményében.

Szociális alapon már az első félévtől lehetővé válik, hogy azok az önköltséges és részösztöndíjas hallgatók, akiknek szociális helyzete nem teszi lehetővé az önköltség határidőben történő megfizetését, azok az önköltséget három részletben fizethessék meg vagy kérelmezzék az önköltség halasztott megfizetését.

Önköltséges és részösztöndíjas hallgatóinkat az elért tanulmányi eredményeik alapján is támogatjuk – olvasható a közleményben. A hallgató a befejezett félév tanulmányi eredménye alapján a következő félévben esedékes önköltségből kedvezményben részesülhet. A kedvezmény mértéke 10 százaléktól akár 50 százalék önköltség fizetési kedvezményt is jelenthet. Ezt a támogatási formát a hallgatók először az első lezárt félévük után, tanulmányi eredményeik alapján vehetik igénybe.

Mint írják: a BCE elsődleges értéknek tekinti a tudást, illetve a hozzá vezető tanulás folyamatát, és kiemelten fontos területként kezeli a tehetséggondozást. Hét szakkollégiumában csaknem 500 fő végez magas színvonalú szakmai munkát. A felsőoktatási rangsorok tanúsága szerint évről évre az ide felvett hallgatók teljesítenek a legjobban, ráadásul a felvételizők száma évről évre nagyságrendekkel növekszik. A hallgatók körében igen népszerű a TDK-tevékenység, és az Országos Tudományos Diákköri Konferencia elmúlt évi összesített eredményei alapján az egyetem hallgatói nyerték el a legtöbb díjat az egyetem profiljába tartozó tagozatokon, megnyerve ezzel az egyetemek közötti versenyt.

Megjelent: 1943 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu