Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2014. május 13., kedd 13:34

Izgalmak, többfordulós kihívás, profizmus a 18. Diák Menedzsment Bajnokság döntőben

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

A Diák Menedzsment Bajnokságra (DMB) 2014-ben  összesen 26 felsőoktatási intézmény 738 diákja jelentkezett, hogy ezen a rangos éves megmérettetésen  próbáljon megoldani vállalatvezetői kihívásokat.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több héten keresztül kellett bizonyítania a versenyzőknek: a regionális élő selejtezőkből tovább jutott piacgyőztesek egy online középdöntőben mérkőztek meg, s a legjobb tíz került be a május 9-i döntőbe.

A 236 másik legyőző 10 döntős csapat a verseny egyik támogatója, a Tata Consultancy Services (TCS) budapesti központjában bizonyíthatta idén a felkészültségét és a rátermettségét. Itt az infokommunikációs iparági szimuláció egy nehezített változata után egy munkáltatói márkaépítésről szóló esettanulmány kidolgozása várt rájuk. A téma választása sem véletlen: a verseny  két támogatójának, az FHB Banknak és a TCS-nek egyaránt kiemelt célja ugyanis a tehetséges leendő munkavállalók felkutatása és számukra vonzó gyakornoki, illetve egyéb álláslehetőségek nyújtása.
A döntőben bemutatott színvonalas megoldások között megvillant számos újító és kreatív ötlet is, mint például a bankszakmai Erasmus csereprogram, a vezetői felkészítő tréningsorozat nőknek, valamint a TalenTor nevezetű mentor és tehetségprogram elképzelése.

A zsűritagok, Stadler Beáta (TCS), Tósoki Fanni Mirtill (FHB), Koncsek Gergő (FHB) és Lőrincz Áron (Red Bull) kiemelték a megoldások eredetiségét és a diákok felkészültségét.

Az üzleti szimuláció magas színvonalát és a kiélezett versenyt jól szemlélteti, hogy ebben a versenyszámban az 1. és a 10. helyezett csapat között  mindössze 10% volt a különbség. A végső sorrendet a prezentáció és a szimuláció során szerzett pontok összértéke határozta meg. Csaknem maximális, az elérhető 100-ból 99,8 pontos teljesítménnyel az Equilibrium csapat (Pécsi Tudományegyetem) végzett az első helyen. A pécsiek már 2012-ben is nyertek, így  a verseny 18 éves történetének az első duplázójaként ünnepelhettek.

A dobogó második fokát idén a FAQ (Budapesti Gazdasági Főiskola, 97 pont) szerezte meg, a bronzos helyezésnek pedig az Epicrew (Budapesti Corvinus Egyetem, 90,3 pont) csapata örvendhetett.

A verseny támogatóinak jóvoltából, a szakértő véleményeken túl értékes díjakban is részesültek a dobogós csapatok: az első helyezettek jutalma az FHB Bank által felajánlott négy napos, négycsillagos siófoki nyaralás és karrierlehetőség, illetve a Tata Consultancy Services által biztosított 450 000 Ft értékű tréningcsomag volt. A második és harmadik helyezettek a tréningcsomag mellé Shopline és Extreme Digital ajándékutalványt kaptak. Természetesen senki sem távozott üres kézzel, hiszen minden döntős a HVG ajándékcsomagját vihette haza, a 4. helyezett Argon csapat pedig elnyerte a Red Bull különdíját, a Formula 1 Magyar Nagydíjra szóló belépőket is.

Profikhoz méltóan az eredményhirdetést interjúk követték, majd kötetlenebb formában zárhatták a versenyzők, támogatók és szervezők a napot. Végül sokan így búcsúztak: „Találkozzunk jövőre is!”

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és természetesen minden idei DMB résztvevőnek az elért eredményekért!

A legjobb csapatok és tagjaik :

  1. helyezett: Equilibrium, Derdák Péter, Makk Dániel, Ronta Ákos,  Pécsi Tudományegyetem (99,8 pont)
  2. helyezett: FAQ, Fehér Krisztián, Pálmai Bence, Vass Szilvia, Budapesti Gazdasági Főiskola (97 pont)
  3. helyezett: Epicrew, Hausenblasz Kristóf, Rozs Zoltán, Chu Huy Tang, Budapesti Corvinus Egyetem (90,3 pont)

Támogatók: FHB Bank, Tata Consultancy Services
Partnerek: Red Bull, HVG, Frissdiplomás, ÁVF, BGF, Liska Tibor Szakkollégium

Megjelent: 2094 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu