Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2015. február 24., kedd 14:36

Még be lehet kapcsolódni a Diplomamentő programba

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

2diploma boldoglany 2Ezen a héten indul a jelentkezési időszak a Diplomamentő program azon képzéseire, amelyekben már 240-360 órás tanfolyamokon oktatják a nyelveket a sikeres nyelvvizsga érdekében - mondta a Napi Gazdaságnak Pákozdi Szabolcs, a Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFKN) ügyvezető igazgatója. Összesen 3500 fővel kalkulálnak háromszáz nyelvi kurzuson. A programra azok jelentkezhetnek, akik sikeres államvizsgát tettek, már megszűnt a hallgatói jogviszonyuk, de a diplomához szükséges nyelvvizsgát még nem szerezték meg - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt hónapok szintfelmérői alapján előreláthatóan legalább háromezer főnek van szüksége a többletórákat adó kurzusra. A jelentkezők száma ennél jóval magasabb lehet, hiszen az OFKN-nél azoknak a részvételére is számítanak, akik újonnan regisztrálnak a programba, illetve akik eddig azért nem jelentkeztek, mert nem rendelkeztek a szükséges alapfokú nyelvismerettel.

Az eddigiekhez képest változást jelent, hogy a korábbi 120 és 180 órás képzések helyett márciustól kizárólag 240 és 360 órás tanfolyamok indulnak, egyébként kevesebb helyszínen. Ennek oka, hogy van olyan település, ahol már minden tervezett kurzus elrajtolt, és a felmérések alapján nincs elég jelentkező ahhoz, hogy a minimális csoportlétszámmal újabb tanfolyamot tartsanak.

A jövő héten induló képzések esetén 2016 végéig kell megszerezni az általános, B2 komplex nyelvvizsgát. A programban azok vehetnek részt, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat. A finanszírozás egyénenként történik közvetlenül a képző intézmények számára, több részletben. Az utolsó részletet kizárólag akkor fizetik ki, ha a hallgató teljesíti a megállapodásban meghatározott sikerességi arányt. Az előző szezonban 7000 tanulóval kötött az OKFN támogatási szerződést, ők el is kezdték a tanulást. Ez mintegy 650 képzést jelent, országosan 72 helyszínen. Ezek közül 27 kurzus már befejeződött, a nyelvvizsgák elkezdődtek.

A négymilliárd forintos kerettel elindult program nem igényel többletforrást, ezenfelül újabb etap meghirdetését az OKFN nem látja indokoltnak. Az egy évvel történő meghosszabbítás ugyanis meglátásuk szerint elég ahhoz, hogy a képzésen szerzett tudással sikeres nyelvvizsgát tegyenek a résztvevők.

(Forrás: napigazdasag.hu)

 

Megjelent: 1970 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 24., kedd 14:39
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu