Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2014. január 22., szerda 10:12

Csütörtökön hirdetik ki a keresztféléves felvételi ponthatárait

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

20140122 felveteli ponthatarokVárhatóan január 23-án hirdetik ki a 2014 februárjában induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

A 2014. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban kihirdetett ponthatárok mindenki számára elérhetők lesznek várhatóan 2014. január 23-án a www.felvi.hu oldalon. A felvételizők szintén a www.felvi.hu oldal e-felvételi menüpontjában találják meg, hogy mely általuk megjelölt szakra kerültek be, valamint azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, az általuk megjelölt szakok ponthatárairól a hivatalos kihirdetést követően SMS-ben is kapnak értesítést.

Csak elektronikusan lesz elérhető a besorolási határozat
Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározását követően besorolási határozatot hoz minden jelentkező esetében, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A határozat tartalmazza majd a döntéssel szembeni jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.
A ponthatárok megállapítását követően a besorolási határozat kizárólag az e-felvételi felületén lesz megtekinthető és pdf-formátumban is nyomtatható a felvételizők számára, postai úton külön nem kerül megküldésre a jelentkezőknek.

Forrás: eduport

Megjelent: 1088 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu