Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2013. október 12., szombat 10:27

Válság előtti szinten az érdeklődés a Corvinus MBA-képzése iránt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

22hhhf2eloadoterem formazottA válság kirobbanása óta első alkalommal indult a szeptemberi szemeszter maximális létszámmal a kelet-európai rangsorban az előkelő második helyen szereplő Corvinus School of Management Executive MBA-képzésén. A felfokozott érdeklődés egyértelműen annak tudható be, hogy egyre többen ismerik fel a használható vállalatvezetési és menedzsmenttudás jelentőségét. Ezt támasztja alá az is, hogy a szeptemberi csoport kétharmada már maga fizeti a képzés költségeit.

A szeptemberi szemeszter a maximálisan indítható 25 fős létszámmal indult a Corvinus School of Management (CSM) 17. Executive MBA-képzésén, ami azt jelenti, hogy a februárban kezdődött keresztféléves szemeszterrel együtt mind az érdeklődők, mind a jelentkezők száma a válság előtti szintet idézi. Az MBA-képzések iránt kimutatható fokozott igény és érdeklődés mellett újabb tendencia látszik körvonalazódni. A CSM Executive MBA-képzések költségeit a válság kirobbanásakor, tehát 2008-ban még a hallgatók többségének, az azt követő években pedig közel felének a munkaadója állta, azonban a szeptemberben indult szemeszterben ez az arány jelentősen eltolódott: a jelentkezők mintegy kétharmada vállalta magára a felmerülő díjakat.

„A költségviselés eltolódása egyértelmű tendencia az elmúlt években, azonban ilyen nagy számban, a hallgatók kétharmadánál még soha sem tapasztaltuk, hogy maguk fizetnék ki a képzés felmerülő költségeit. Úgy gondolom, ezt egyértelműen a jövőbe vetett pozitív gondolkodásmóddal, valamint az egyre erősödő, ezen a téren is látható öngondoskodással lehet magyarázni, ugyanis a kézzelfogható, több fronton is hasznosítható tudásra a jelentkezőink kiváló és hosszú távú befektetésként tekintenek” – mondta Konrad Wetzker, a Corvinus School of Management elnöke. Az Executive MBA szak általában azok számára kiváló választás, akik a munka mellett, többéves gyakorlati tapasztalattal a hátuk mögött olyan használható vállalatvezetési és menedzsmenttudásra kívánnak szert tenni, amely alkalmassá teszi őket arra, hogy a végzés után magasabb beosztásban folytathassák karrierjüket, akár vezető pozícióban is.

A külföldiek körében egyre nagyobb a CSM Executive MBA-képzés elfogadottsága, amit egyszerre több mutató is jelez. Egyrészt a legutóbbi szemeszterek mindegyikénél rendre meghaladta a külföldiek aránya a létszám egyharmadát, valamint a Corvinus School of Management folyamatosan előkelő helyen szerepel több nemzetközi rangsorban is, amely a program reputációja, az elérhető kezdő fizetés, valamint a frissen végzett hallgatók elégedettsége alapján készült. A francia hátterű Eduniversal 2012/13-as összeállítása alapján a legjobb kelet-európai Executive MBA-programok rangsorában a második helyen szerepel az intézmény, csupán a szentpétervári Graduate School of Management előzi meg, azonban több neves intézményt maga mögé utasít, mint például a CEU-t, a lengyel Kozminski Egyetemet, valamint a moszkvai Lomonoszovot.

Forrás: Edupress

Megjelent: 1385 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu