Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2013. január 03., csütörtök 08:44

SG Próbaérettségi Nap

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

sg probaerettsegi 20130103A Studium Generale a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes előkészítője. A szervezet a Corvinus önkéntes hallgatóiból áll, akik egyetemi feladataikon túl nagy odaadással és szakmai felkészültséggel segítik az érettségi előtt álló gimnazistákat.

A Studium Generale legfőbb célja, hogy minél több diákot, minél magasabb szakmai színvonalon tudjon támogatni a sikeres felvételi felé.

A képzés matematika, történelem és elméleti közgazdaságtan tárgyakból folyik. A kerettanterv és a leadott tananyag szorosan illeszkedik az aktuális felvételi követelményrendszerhez, a gimnáziumban tanult szilárd alapokra rendkívül stabil elvi és gyakorlati tudást ad egyaránt.

A felkészítés két különböző formában zajlik. A főváros közeli, végzős diákok számára szombatonként 4 órás szemináriumok állnak rendelkezésre az egyetem épületében, emellett pedig levelezős formában is lehetőséget biztosítunk a felkészülésre.

Minden évben ingyenes tábort szervezünk tavasszal a legszorgalmasabb és legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó végzős diákjaink számára. Itt egy héten naponta kétszer 4 óra intenzív, kiscsoportos tanórákon tudják az egész év során megszerzett tudást véglegesen rendszerbe foglalni és tökéletesíteni.

A tizenegyedikes diákok kétszer 3 órás képzésen vehetnek részt, azonban ez a tábor 10 napig tart. Mind az évközi oktatás és levelezés, mind a táborokon való részvétel teljesen ingyenes. A Studium Generale az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezi nyílt próbaérettségi napját, melynek időpontja 2013. január 19.

Ez a rendezvény nyilvános, bárki részt vehet rajta. Az érdeklődők a fent említett tárgyakból (matematika, történelem és elméleti közgazdaságtan) tesztelhetik tudásukat emelt- vagy középszinten. Célunk, hogy a tanulók rutint szerezzenek, mely segíteni fog az éles érettségi vizsga során előforduló stressz leküzdésében, másrészt visszajelzést kapjanak jelenlegi tudásszintjükről. A tesztvizsgákat a szervezet tagjai állítják össze.

A részvétel csupán egy ingyenes regisztrációhoz van kötve, mely megtehető a www.studiumgenerale.hu/prenap weboldalon.

A jelentkezés határideje 2013. január 13..

A PwC ’Másokról szól’ pályázatának eredményeképpen a programon idén hátrányos helyzetű vidéki diákok is részt tudnak venni. Az esemény a Facebookon is megtalálható az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/451821644871446/.

Megjelent: 2371 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu