Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. november 23., péntek 23:01

Hat vizsga után vége…

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Nagy Dfgh vizsga halalHallgatói kisokos – I. rész. Az új felsőoktatási törvény értelmében felmenő rendszerben megszűnik a kilenc vizsgázás lehetősége, hat után vagy méltányosság, vagy az egyetem elhagyása vár a hallgatókra.

A korábbi, hallgatókra vonatkozó törvény értelmében egy-egy tárgyból két tárgyújrafelvételre volt lehetőség, így mindenki akár kilenc alkalommal is nekirugaszkodhatott valamelyik nehezebb óra követelményének teljesítéséhez.

A változtatásoknak köszönhetően ez a kilenc hatra csökken. A tárgyújrafelvételek maximálisan lehetséges száma nem változik, viszont ha első alkalommal elhasznál valaki három alkalmat, a TUF esetén pedig még hármat, akkor nincs többre mód.

Dékáni méltányossággal, egyetlen tárgyból, egyetlen alkalommal még menthető a helyzet, de ha erre már nincs mód, akkor csak az újrafelvételizés lehetősége áll a diplomázni vágyó előtt.

Fontos, hogy ez csak a tanulmányaikat 2012 szeptemberében vagy az után megkezdőkre, felmenő rendszerben vonatkozik, a korábbi évfolyamokra nem.

Megjelent: 2336 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 26., hétfő 18:21
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu