Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 28., kedd 21:57

Orbán Viktor tandíjterve - egy blogger véleménye

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120828 hir blog"Orbán Viktor többek között a felsőoktatás átalakítására is kitért a szombati Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen tartott tudattágító előadásán Kőszegen." - írja a Sorköz blog.

"Meglehetősen kényes téma ez, mert a tandíjat és az államilag támogatott helyek csökkentését nem szeretjük, és sokak szemében csak sovány vigaszt nyújt a hazai felsőoktatás a világ élvonalába repítésének, illetve az önfinanszírozó felsőoktatás létrehozásának gondolata" - teszi hozzá a bejegyzés szerzője.

"Különösen akkor, ha a kétségtelenül hangzatos célkitűzések mögött valójában egyetlen cél, az állami kiadások csökkentése húzódik meg. A tandíj nem elv, igazságosság, vagy modell kérdése napjaink Magyarországán, hanem gazdasági szükségszerűség, amivel kénytelenek leszünk megbarátkozni. Miközben a tandíjat ellenző miniszterelnök az önfinanszírozás szükségességéről beszél, nagyvonalúan megfeledkezik arról, hogy a leendő diplomások tekintélyes adósságot halmoznak majd fel a tanulmányaik folyamán, és az újgenerációs diákhitelben rejtőző kamattámogatások miatt az állami finanszírozás sem szűnik meg, legfeljebb átalakul, csak ideiglenesen csökkenti az állami kiadásokat. Nincs itt reform, csak hókusz-pókusz" - a teljes posztot a Sorköz blogon olvashatjátok el.

Forrás: Eduline

Megjelent: 1494 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu