Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 27., hétfő 22:35

Kell a mesterdiploma?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120827 hir kepzesKevés cég köti alap- vagy mesterképzés elvégzéséhez a munkaköröket, a bolognai rendszer bevezetése után hat évvel sem tudják, mi a különbség a különböző szintű diplomák között. Ennek ellenére évről évre több hallgató jelentkezik mesterszakra - írja a Napi Gazdaság.

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának budapesti képzésekért felelős dékánhelyettese, Guth László szerint túl kicsi a mesterszakkínálat Budapesten, miközben az érdeklődés egyre nő, idén például 30 százalékkal többen jelentkeztek MA/MSc képzésre, mint tavaly.

A növekvő érdeklődés hátterében nemcsak az áll, hogy egyre többen végeznek el alapszakokat, hanem az is, hogy nő a mesterképzés jelentősége. A bolognai rendszerben jól eligazodó munkaadók a magasabb pozíciók betöltését például egyértelműen mesterdiplomához kötik − mondta Guth.

Forrás: Eduline

Megjelent: 1351 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu