Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 26., vasárnap 23:07

Orbán: minimális állami hely kell

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120826 hir  tandijA miniszterelnök szerint Európa legversenyképesebb felsőoktatása lehet majd a magyar az ágazat átalakítása után.

Ma azonban a felsőoktatás rendszerében, a lényegi struktúrát tekintve, még minden rossz - mondta Orbán Viktor szombaton Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű rendezvényen.

Közölte, éppen a napokban kapott Mezey Barnától, a Magyar Rektori Konferencia elnökétől egy előterjesztést arra, hogyan kellene megoldani az ágazat felmerülő kérdéseit.

Önműködő rendszerre van szükség: az egyetemet, főiskolát végzett embereknek a saját befizetéseikből kell folyamatosan működésben tartaniuk a felsőoktatást - magyarázta a miniszterelnök, aki azt mondta: bár az állami ösztöndíjakat nem tudják teljesen kiiktatni, a számukat minimálisra kell csökkenteni. Az államilag finanszírozott jogászképzést már 2013-ban megszüntetik.

Az új rendszer hatálybalépését firtató kérdésre azt válaszolta: ő sürgeti, de Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár inkább két lépésben szeretné bevezetni. Egyetlen országban sem működik olyan rendszer, mint amiről Orbán Viktor két hete beszélt - az Eduline összefoglalója itt olvashatjátó.

Forrás: Eduline

Megjelent: 1810 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu