Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2013. július 08., hétfő 13:08

110 ezer VOLT

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

2013 volt-logoMinden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott Sopronba Magyarország legszerethetőbb eseménye, a VOLT Fesztivál, melynek koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték.

 

Az elmúlt napokban és a zárás óta hazai és külföldi rajongók százainak posztjai és üzenetei biztosítottak bennünket arról, hogy a VOLT valóban Magyarország legszerethetőbb vidéki fesztiválja. A rekordszámú látogató mellett számunkra talán a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy a VOLT ma már láthatóan igazán kortalan eseménnyé vált. Soha nem jártunk még olyan fesztiválon, ahol a sok tízezer fesztiválozó mellett ennyire sokan a gyerekeiket is magukkal hozzák és ahol valóban minden korosztály megtalálja a kedvére való programokat. Meggyőződésünk, hogy a VOLTé a lehető legjobb fesztiválközönség. Elég sétálni egyet a tömegben, hogy az ember meggyőződjön erről, de talán azt is fontos kiemelni, hogy 4 és fél nap alatt a rekordszámú látogatottság mellett egyetlen rendbontás sem történt.” – foglalta össze benyomásait Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezői.

Ugyancsak komoly elismerést jelent, hogy a fesztivál sokak szerint egyik legaktuálisabb fellépőjének számító Hurts zenekar énekese a csütörtöki fellépésüket követőn közölte a szervezőkkel, hogy a VOLT szerinte a Glastonbury után a legjobb hangulatú fesztivál, ahol eddig megfordult.
Minden bizonnyal a hazai sztárok is hasonlóan vélekednek. Ennek jele, hogy többek között a Quimby, Ákos és a Punnany Massif tagjai a fesztivál idejére Sopronba költöztek, hogy mindvégig élvezhessék a VOLT és Sopron adta élményeket. A Balkan Fanatik tagjai a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban vettek kezelésbe egy virtuális atomerőművet, szimulálva, hogy mit is jelentene az atomenergia hiánya. A Punnany Massif kétszer is fellépett az idei fesztiválon: a nyitónapon itt ünnepelték tizedik születésnapjukat, szombaton pedig a VOLT leglátványosabb sikerét mondhatták magukénak azzal, hogy teljesen megtöltötték az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpad tízezres küzdőterét. A nézőcsúcs – egyben teltház - egyébként ugyancsak a szombati naphoz köthető, amikor harmincezren vettek részt az aznap 8 világsztárt felvonultató programon.

Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a viág számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthnról fesztiválozók körében.

A „Sopron, a Csillagok Városa” projekt keretében idén 8 világsztár vehette át a szervezők ajándékát, 1-1 közterületi széket, ef. Zámbó István alkotását. A Hurts, az Example, a Queens of the Stone Age tagja, vagy éppen a német világsztár, Sven Vath igazán örömmel fogadta ezt a gesztust, a székeket pedig hamarosan Sopron közterületén vehetik használatba a helyiek és a turisták.

A Papa Roach énekese már a koncertjük előtt kiszúrta magának az egyedi arculatú, robotokba öltözött Telekom Nagyszínpad mellett álló 25 méter magas Új Széchenyi Terv kalandparkot, amelyről ő is és fia is lecsúszott a százméteres drótkötél-pályán a rajongók feje felett, majd a koncert után úgy döntött, hogy a VOLTos közönség között headbangeli végig a Billy Talent koncertjét. Annyira jól érezte magát, hogy a VOLT sajtóiroda munkatársainak írt egy levelet, amely szerint örömmel venné, ha jövőre visszajöhetnének Sopronba.

Már-már rocktörténeti pillanatként értékelték a jelenlévők, hogy miközben az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadon Marky Ramone és zenekara adott koncertet, a Telekom Nagyszínpadon a Bullet for my Valentine énekese Ramones pólóban lépett fel.

Nagy sikerrel mutatkozott be a Telekom VOLT Art műhely, ahol ismert képzőművészek – többek között Magyarósi Éva, Soós Nóra, Wahorn András, Györi Márton, és ef. Zámbó István – nem mindennapi robotokat készítettek, a közönség bevonásával. Ugyanitt másfélezer használt mobilból megépült a Telekom megarobotja is, amely a környezetvédelem fontosságára hivatott ráirányítani a figyelmet. A távközlési vállalat legújabb fenntarthatósági akciója keretében arra buzdította a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, amelyeket aztán új értéket nyerhetnek az újrahasznosítás folyamán. A felhasználók begyűjtött mobiljaiból a VOLT-on egy másfélezer készüléket magába foglaló robot-óriás épült, amely amellett, hogy a fenntarthatóság üzenetét hordozza, művészeti értéket is képvisel. Az alkotások hamarosan jótékony célú árverésen találnak majd gazdára.

Ugyancsak a VOLTon indult útjára a legújabb webrádió, az OpenAir, amely mostantól a legtöbb hazai fesztivál ideje alatt is működik majd.
A fesztiválozók nemcsak jól érezték magukat, de idén is sokat segítettek azzal, hogy meglátogatták a helyszínen működő véradó állomást. A kilencedik éve sikeres program idén ugyancsak rekordot döntött: a 600 jelentkező több mint 1500 emberen segített azzal, hogy vért adott a VOLT Fesztiválon, ezzel országos rekordot is felállítva.

Vasárnap hajnalban több ezer vendég hagyta el a soproni Lővér Kempinget azzal, hogy ma már senki számára nem lehet kérdés, hogy egy év múlva ugyanide térnek vissza, hiszen számukra feledhetetlen tartalommal telt meg a VOLT szlogenje: mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Megjelent: 1354 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu