Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2013. július 12., péntek 08:42

HÖOK: a kormány hárommilliárd forintot csoportosít át a felsőoktatásba

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

corvinus egyetem 110901Az idei hallgatói normatíva fedezetére a kormány hárommilliárd forintot biztosít a felsőoktatási intézményeknek - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A lépésről hétfőn döntött a kormány, a szóban forgó összeget pedig a struktúraváltási alapból csoportosítják át.

A hallgatói szervezet május közepén arra kérte a kormányt, hogy az akkor bejelentett költségvetési zárolás semmilyen mértékben ne érintse a felsőoktatási intézményeket.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott, a fokozatosan gyorsuló ütemű támogatáscsökkentések következtében az idén reálértéken már a 2008-as támogatási mérték kevesebb mint fele jut a felsőoktatásra.

Nagy Dávid hangsúlyozta, örvendetes, hogy a hallgatóknak törvény szerint járó pénzt kifizetik, ugyanakkor sajnálatának adott hangot, hogy ennyit kellett erre várni.

Közölte: hosszas utánajárás és levelezgetés után juthatnak végre az intézmények ahhoz a forráshoz, amelyből legalább a szociális és a teljesítményalapú ösztöndíjak kifizethetők. A hallgatói vezető megköszönte az államtitkárság és a minisztérium közbenjárását.

Megjelent: 3224 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu