Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. szeptember 05., szerda 22:55

Varga: marad a Corvinus!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120905 hir corvinusNincs semmi ok arra, hogy megszűnjön a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mert a második legnépszerűbb a diákok között - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerdán Budapesten, a BCE tanévnyitó ünnepi szenátusülésén. Hozzátette: rémhír, hogy bezárnák az intézményt.

Úgy fogalmazott: "a piac megmérte az egyetemet és jónak találta". Mivel az állam, valamint a diákhitelprogram minden hallgató után kifizeti a költségeket, így nemhogy csökkenő, hanem növekvő lesz az egyetem költségvetése, ráadásul a vállalati szféra bevonása újabb bevételeket jelenthet az egyetemnek - fűzte hozzá Varga Mihály.

A gazdaság és a társadalom tényleges igényeihez kellett igazítani a felsőoktatás struktúráját, hogy az a piaci igényeknek jobban megfeleljen, és így piacképes tudással jobban érvényesüljenek a frissen végzett diplomások - mondta.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora köszöntő beszédében azt mondta: a humanizmus, a tudomány és a tudás kitüntetett szerepére utal egyetemük nevében a Corvinus elnevezés, az intézményük által vallott "tudás, tolerancia, tisztelet három T-je" pedig segítheti hallgatóikat a tudás megszerzésében és az élethosszig tartó tanulásban.

Megemlítette, hogy mintegy 15 ezer hallgatójuk van, akik diplomaszerzésük után jól megállják a helyüket a nagyvállalatoknál, a közép- és kisvállalkozásoknál, valamint a tudományos életben is. A BCE "az ország egyik vezető, nemzetközi elismerésnek örvendő intézménye" - mutatott rá.

Forrás: Eduline

Megjelent: 771 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu