Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 29., szerda 22:17

Szemeszter-bérletet vezet be a BKV

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120829 hir bkvHamarosan kezdődik a tanév, ilyenkor érdemes szemeszterbérletet váltani a diákoknak: elkerülhetik a havi sorban állást és több mint 1000 forintot spórolhatnak. A BKV egy új bérlettípust vezetett be a diákok számára.

Az érvényes nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező utasok a 2012-2013-as tanévre is válthatnak szemeszterbérletet. A BKK bérlete 2012. szeptember 1-jétől 2013. február 1-jéig, öt hónapon keresztül érvényes, elsősorban tehát a felsőoktatási félévhez igazodik, de az alap- és középfokú képzésekben részt vevő tanulók számára is jó vétel lehet. A szemeszterbérlet olcsóbb, mintha öt különálló havibérletet vásárolnánk: 19250 forint helyett ugyanis a szemesztere szóló bérlet csak 18000 forintba kerül.

A bérlet a BKK Akácfa utcai központi bérletpénztárában, valamint a Batthyány téren, a Boráros téren, a Déli pályaudvarnál, a Határ útnál, a Kálvin térnél, a Keleti pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Népligetnél, a Nyugati pályaudvarnál, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Széll Kálmán téren és Újpest-Központnál található pénztárkban váltható meg.

A szemszerterbérletet váltóknak nem kell havonta cserélgetni a bérletszelvényüket és csak egyszer kell sorban állni a bérletért.

A szemeszterbérlet – mint a többi, a BKK által kibocsátott napi-, többnapos és hetijegy és bérlet is – Budapest közigazgatási határán belül valamennyi BKK-járatra, továbbá a Volánbusz és a MÁV-START meghatározott járataira és munkanapokon a BKK dunai hajójárataira érvényes.

A szemeszterbérlet főbb ismérvei:

  •     19 250 Ft helyett csak 18 000 Ft-ba kerül, ha szeptember 1-jéig megváltja valaki a szemeszterre szóló Budapest-bérletet
  •     Fél éven át nem kell bajlódni a sorban állással
  •     A bérlettel 2013. január 31-ig korlátlanul használható a BKK hálózata és egyes MÁV-START és Volánbusz-járatok Budapest egész területén éjjel-nappal.

Forrás: BKV

Megjelent: 2329 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 29., szerda 22:29
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu