Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 24., péntek 21:24

Ktiüntették a Corvinus tanárait

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120824 hir kituntetesekKét komoly kitüntetést is átvehettek a Corvinus egyetem tanárai a napokban: Nováky Erzsébet tisztikeresztet, Csaba László érdemkeresztet kapott.

Nováky Erzsébet

Augusztus 21-én az MTA elnöke ünnepélyes keretek között adta át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét többek között Nováky Erzsébetnek, a Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék egyetemi tanárának, és a Társadalomtudományi Doktori Tanács elnökének, aki 23 évig vezette a Corvinus Jövőkutatás Tanszékét.

Öt akadémikus és az MTA több doktora is magas állami kitüntetéseket vehetett át Szent István napja alkalmából augusztus 20-án a Parlamentben.
Pálinkás József, az MTA elnöke augusztus 21-én az Akadémia Székházában további tizenhét tudósnak adta át az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat részeként a Magyar Érdemrend tiszti- és lovagkeresztjét, illetve Magyar Arany és Ezüst Érdemkeresztjét.

„Kitüntetésem elsősorban a magyar tudományos jövőkutatásnak szól, amelynek nemzetközi elismertségét kiváló elődeimmel és pályatársaimmal sikerült kivívnunk. Hiszem, hogy e tudomány nélkülözhetetlensége mind szélesebb körben lesz elfogadott" - nyilatkozott Nováky Erzsébet.

A professzor asszony a hazai jövőkutatás kiemelkedő műveléséért, eredményes oktatói és tudományszervezői tevékenységéért, a tudományág egyetemi szintű oktatásáért, a fiatalok jövőre nyitottságának fokozásáért, valamint a hazai jövőkutatás nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében kifejtett tevékenységéért vehette át az elismerést.

Csaba László

Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Csaba László, a Corvinus egyetem Összehasonlító Gazdaságtan Tanszékének tanára.

A haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló tevékenység elismeréséért a Magyar Érdemrend nagykeresztjét, középkeresztjét a csillaggal, illetve középkeresztjét adományozták az arra érdemeseknek.

A világgazdaságtan, különösen az összehasonlító gazdaságtan, valamint a nemzetközi gazdasági kapcsolatok terén végzett, nemzetközileg is számon tartott tudományos munkássága, oktatói, publikációs és szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként adományozták a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Csaba Lászlónak, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának, a Corvinus Összehasonlító Gazdaságtan Tanszékének tanárának, a Közép-európai Egyetem tanszékvezetőjének.

Forrás: Corvinus Hírek

Megjelent: 1767 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu