Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. augusztus 08., szerda 23:32

Olimpiai összefoglaló - XII. nap

Írta: 
Értékelés:
(1 szavazat)

120808 hir olimpia12Tökéletes nem létezik, de két kajakos arany és egy kézilabda-bravúr talán elegendő egy napra.

Atlétika

Orbán Éva 17. lett kalapácsvetésben, így nem jutott döntőbe. Szabó Attila megkezdte a férfi tízpróbát, 100 méteren 24., távolugrásban 26., súlylökésben a 20., magasugrásban a 27., 400 méteres síkfutásban a 26.  lett, így összesítésben a 27. helyen várja a holnapi folytatást.

Kajak-kenu

Bár a nap rosszul indult (Vajda Attila C1 1000 méteres címvédő csak hatodik lett), két döntőt megnyertünk. A Kovács Katalin, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina és Szabó Gabriella alkotta női kajak négyes magabiztosan, a Dombi Rudolf-Kökény Roland kajakos páros néhány tizeddel nyert, így megszerezték a magyar olimpiai küldöttség ötödik és hatodik aranyát. Holnap szintén három döntőben leszünk érdekeltek.

Vízilabda

A világbajnok Olaszország 11-9-re legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatottat, így nem Magyarország nem jutott a legjobb négy közé. Az 5-8. helyekért az ausztrálokkal játszanak.

Birkózás

A legjobb 16 között búcsúzott Sastin Marianna, miután ellenfelétől kikapott, és legyőzője sem jutott döntőbe.

Kézilabda

Drámai meccsen 34-33-ra Magyarország legyőzte az olimpiai ezüstérmes Izlandot. A másik csoport eddig hibátlan csapatát két kétszer ötperces hosszabbításban tudták csak legyőzni legjobbjaink – annak ellenére, hogy 4-5 góllal is vezettek a magyarok a meccsen. A rendes játékidő vége előtt 13 másodperccel az izlandiak vezettek egy góllal, és ők is támadtak, ám egy szabálytalanság miatt a bírók hetest fújtak. Ezt a meccsen végig bravúrosan védő Fazekas Nándor hárította, Lékai Máté pedig gyorsindításból egyenlített. Az első kétszer ötperces hosszabbítás nem hozott eredményt, a másodikban azonban végig vezetve a magyarok nyertek. A döntőbe jutásért a svédekkel játszanak két nap múlva.

A magyar csapat hat arannyal, két ezüsttel és három bronzzal a kilencedik helyet foglalja el az éremtáblázaton, megelőzve többek között a hollandokat és az ausztrálokat is.

Megjelent: 1782 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu