Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. június 05., kedd 22:47

Nyári kilátások dolgozni vágyóknak

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120605 hir diakmunkaÉvente mintegy kétszázezer diák vállal munkát szabadidejében, az irodai adminisztráció, a telemarketing és az árufeltöltés a legnépszerűbb - írja a keddi Magyar Nemzet.

Varga Béla, a Multi Job Iskolaszövetkezet elnöke a lapnak elmondta: a diákoknak is jár a bruttó 535 forintos minimál órabér, de sok helyen ennél többet lehet keresni, a legjobban fizető munkáknál viszont már általában nyelvtudást vagy más speciális képességet is követelnek.

Az álláshirdetések alapján a bolti kisegítéséért, raktári, leltározási és szórólapozási munkáért fizetnek a legkevesebbet, óránként bruttó 550-650 forintot, míg pultusként, pincérként, hoszteszként már 700-800 forinttal számolhatnak a diákok.

Nagyjából ennyi a bér a telefonos munkáért is, ám a call centerek többségében jutalékos rendszer működik, így akár az alapbér dupláját is meg lehet keresni, nem beszélve az idegen nyelvű telefonálásról, amiért szintén kiemelt fizetés jár. A legszerencsésebbek azok, akiknek mérnöki, informatikai vagy idegenvezetői gyakorlatuk van, ezeken a területeken ugyanis bruttó 1200-1500 forintot fizetnek óránként.

A nyári vakáció alatt kiemelten kell figyelni arra, hogy a fiatalok iskolaszövetkezeten keresztül dolgozzanak, mert így akkor is időben megkapják a bérüket, ha a munkát biztosító cég késve vagy egyáltalán nem fizet - mondta Varga Béla.

Fontos tudni azt is, hogy a minimális órabér mellett a diákokat is megilleti éjszakai munkavégzés esetén a 15 százalékos éjszakai bérpótlék, több műszakos rendben pedig a 15, illetve 30 százalékos délutáni és éjszakai műszakpótlék - hívta fel a figyelmet Simon Balázs, a Fürgediák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója.

Forrás: Eduline

Megjelent: 1380 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. június 06., szerda 03:01
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu