Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció
2012. május 22., kedd 23:39

Még keresik az eltűnt erasmusost

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

120522 hir erasmusMár pénteken Budapestre utazott az első géppel a családja annak a portugál cserediáknak, aki az Erzsébet hídról a Dunába ugrott egy társával.

Az eltűnt Gonsalo Ferraz tavaly szeptember óta tanult Magyarországon az Erasmus cserediákprogrammal a fővárosban. Gonsalo sokáig spórolt, hogy ide utazhasson. Tanárai szerint jó eszű, tehetséges diák, akinek eltűnése megrázta társait és tanárait is - tudta meg a Blikk.

– Ferraz Budáról jött, egy diákbuliról, hazafelé Pestre az albérletébe. Azt, hogy ivott-e alkoholt, és mennyit, nem tudjuk, de ez most nem is fontos. Jó fizikumú, úszni tudó fiú, így reménykedünk benne, hogy előkerül – mondta az eltűnt fiú legjobb barátja, akit ugyancsak Gonsalónak hívnak, és hozzátette: már beszélt azzal a francia diákkal, akivel együtt ugrott barátja a folyóba. Ő a partra tudott úszni, és már jól van, a lelki megrázkódtatásokat leszámítva.

Mint kiderült, a fiatalember két hónap múlva hazautazott volna, ugyanis kurzusa véget ért. Magyarországot nagyon megszerette, még az is megfordult a fejében, hogy itt marad. A Blikk megkérdezte a honvédség egyik tapasztalt nyugállományú ejtőernyősét, milyen erők hathatnak valakire, aki az Erzsébet híd járdaszintjéről a 15-20 méterre lévő Dunába ugrik.

– Először is, ilyen magasságból akár 45 km/órára is felgyorsulhat a zuhanó test. Ezzel a sebességgel, ha rossz szögben csapódunk be, komoly sérüléseket szenvedhetünk, de akár bele is halhatunk. Gyakorlatilag olyan, mint ha betonra ugrana. Ráadásul ebben a 10 fok körüli folyóban percek alatt megmerevednek az izmok, amelyek az átázott, kilós terheket jelentő ruhákat alig bírják megmozdítani – fejtette ki Nagy István nyugalmazott katonatiszt.

Gonsalo Ferrazt a folyami rendőrség, a vízi rendészet és a tűzoltóság egy hajója is kutatta a folyóban, ám hiába.

Forrás: hirek.msn.hu

Megjelent: 1596 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu