Üdvözlünk a BCE Leckekönyv oldalán!

Csatlakozz közösségünkhöz! Szerezz új barátokat, szervezz tanulócsoportokat vagy akár bulikat, tölts le segédanyagokat vizsgáidhoz vagy töltsd fel jegyzeteidet és oszd meg másokkal!

Regisztráció

2erasmusmundus formazottA Budapesti Corvinus Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint évente átlagosan húszmilliárd forintos bevétele származik a magyar gazdaságnak a külföldi hallgatók tandíjából. Ez az összeg a felsőoktatás éves állami támogatásának mintegy 12 százaléka, ráadásul a tandíjon felül legalább ugyanennyi pénzt elköltenek az érintettek ittlétük alatt a megélhetésre - írja az mno.hu.

fb cover itech 2014Az idén 8. alkalommal megrendezésre kerülő ITech Challenge Bajnokság döntőjén vita keretében mérkőztek meg többéves tapasztalattal rendelkező IT szakemberek, valamint fiatal egyetemisták. Home office, felhő használat, valamint kis cég vs multi karrier témában érveltek pro és kontra a háromfős csapatok a szakmai zsűri előtt.

corvinus egyetem 110901Kockázatelemzési információk is megtalálhatók az ingyenesen elérhető Nemzeti Cégtárban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Opten céginformációs szolgáltató hozott létre.

palinkaPavlicsek Csaba, az Élelmiszertudományi Kar Pálinkamester-képzésének hallgatója nyerte el az "V. Ongai Pálinkaverseny – 2014 legjobb magánfőzője" c. díjat.

educatio logoA felvételi előtt álló diákok csaknem harmada még mindig nem biztos abban, milyen szakra vagy intézménybe fog jelentkezni. Többségük továbbra is elsősorban a képzési terület elismertsége és a megszerezhető diploma munkaerő-piaci értéke alapján dönt, a hirdetések és reklámok viszont alig befolyásolják őket ilyen téren - egyebek mellett ezekre az eredményekre világított rá a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) által a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon végzett kutatás.

2013. november 06., szerda 09:11

Türelmetlenek a fiatal munkavállalók

Írta:

2y kutatasEgy friss magyar felmérés szerint a 18-30 év közötti fiatalok a gyorsabb karrier elérése érdekében hajlamosak a gyakori munkahelyváltásra. A kutatásból az is kiderült, hogy a 1982-95 között született, úgynevezett Y generáció tagjai számára a munkavégzés közbeni szabadság és a munkahelyi légkör oldottsága kiemelkedően fontos. A Coaching Team által végzett, 499 fős mintavételű felmérés elgondolkodtató eleme, hogy a válaszadók több mint egyharmada külföldön képzeli el az álompozíció elérését.

2korosparti peterKörösparti Pétert, a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjét választotta meg elnökévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a október 19-ei időközi tisztújító közgyűlésen. A HÖOK új elnökének mandátuma 2014. december 31-éig szól.

szakmai gyakorlatA hazai szakemberek és a munkáltatók arra próbálják felhívni a fiatalok figyelmét, hogy már tanulmányi idejük alatt érdemes szakmai gyakorlatra szert tenni, a munkatapasztalattal rendelkező frissdiplomásokat ugyanis előnyben részesítik a munkavállalásnál. A szeptember 26-án startolt kétnapos HVG Állásbörzén 150 kiállító ötezernél is több képzési és állásajánlattal, karrierépítést támogató előadásokkal, személyes tanácsadásokkal, valamint próbainterjú és próbanyelvvizsga lehetőségével várja a látogatókat.

corvinus egyetem logoA Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2013/2014-es felsőoktatási világrangsorára. A lista élén ismét a Massachusetts Institute of Technology (MIT) áll.

2eloadoterem formazottMár több mint 3200 állami kamattámogatású kötött felhasználású Diákhitel2 igénylés és 2000 szabad felhasználású Diákhitel1 igénylés érkezett a Diákhitel Központ Zrt.-hez két héttel az első hiteligénylési határidő lejárta előtt. A Diákhitel1 esetében szemeszterenként átlagosan 222 ezret, míg a másik, kötött konstrukciónál 269 ezer forintot igényeltek a hallgatók. A legfrissebb adatok szerint Diákhitel1-et a Szegedi Tudományegyetem, míg Diákhitel2-t a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói igényeltek a legnagyobb számban.

2013. augusztus 05., hétfő 00:00

Ponthatárok: meglepődtek a Corvinuson

Írta:

corvinus egyetem logoA Corvinus Egyetem szerint az intézmény népszerűsége töretlen, mivel két százalékkal többen jelentkeztek az egyetemre, és négy százalékkal több hallgatót fogadnak be. Az egyetem szerint váratlan volt viszont, hogy néhány önköltséges szakra a bejutáshoz jóval magasabb pontszámra volt szükség, mint a legtöbb állami ösztöndíjas képzéshez.

1 / 8 oldal

Facebook bejelentkezés

Hírlevél

Facebook

Partnereink

Nyárigumi és téligumi webáruház

Hívj mobilt olcsóbban!

Hívj magyar mobilt 12, vezetékest 3 forintért!

www.olcsomobilhivas.hu